- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לוי נ' חב' נועה-ביץ' בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
15678-08
2.5.2011 |
|
בפני : עירית כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אביבה לוי ע"י ב"כ עוה"ד מאיר אהרוני ואח' |
: 1. חב' נועה-ביץ' בע"מ 2. מנורה חב' לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובעת נפגעה ביום 15.8.06 במהלך שיט בסירה אותה הפעילה הנתבעת בחוף הים באילת.
בין הצדדים קיימת מחלוקת בשאלת האחריות ובשאלת הנזק.
האחריות
התובעת הצהירה כי ביום 15.8.06 ביקש בנה להשתתף בשיט אבובים, והיא רכשה עבורו כרטיס מאת הנתבעת (סעיף 6 לתצהיר).
מדובר במזרון גומי מתנפח שעליו שוכבים על הבטן שלושה-ארבעה נערים כשהם אוחזים ברצועת אחיזה הנמצאת בקצה המזרון, המזרון מחובר בחבל לסירת מנוע, והסירה גוררת את המזרון על פני המים, בים (התובעת, סעיף 7(א) לתצהיר).
רן פרץ היה באותה עת מפעיל הסירה.
לפי גרסת התובעת, רן פרץ, אשר ראה אותה מסתובבת עם מצלמה ומצלמת את בנה, הזמין אותה להצטרף לסירה כדי שתוכל לצלם את בנה תוך כדי השיט מתוך הסירה (התובעת, סעיף 10 לתצהיר).
התובעת הצטרפה לשיט.
על הסירה היה יחד איתה אדם נוסף, אשר בתחילה היה על המזרון, אולם בשלב מסוים ביקש לעלות לסירה.
לפי גרסת התובעת, בשלב מסוים ראו המשיט והנוסעים ספינת "דבור" של חיל הים, המשיט התלהב ואמר "עכשיו נתפוס את הגלים של ספינת הדבור" והחל לשוט עוד יותר מהר (התובעת, סעיף 12(א) לתצהיר). לפי תצהירה:
"אני נבהלתי, לא הייתה לי חגורת הצלה והגלים היו גבוהים, ממש פחדתי וחששתי שמהקפיצות אני עוד אפול למים, לכן התיישבתי על רצפת הסירה" (סעיף 12(א) לתצהיר).
"המשיט ראה אותי מתיישבת על הרצפה, לא אמר לי דבר ולא הזהיר אותי שגם זה יכול להיות מסוכן עקב הקפיצות הקשות של הסירה על הגלים" (סעיף 12 (ב) לתצהיר).
"כעבור פחות מדקה, הסירה עשתה קפיצה גדולה במים ואני נחבטתי פעמיים על ריצפת הסירה והתחלתי לבכות בקול נמוך איי, איי ואיי ואז המשיט שאל אותי למה ירדת לשבת ברצפה? אמרתי לו שנורא פחדתי כי זה בהחלט היה אפשרי שעם הקפיצות האלה אני אפול למים" (סעיף 12(ג) לתצהיר).
כתוצאה מהקפיצות נגרם לתובעת שבר בחוליה L1.
המשיט, רן פרץ, הצהיר כי התובעת היא שביקשה להתלוות לשיט כדי להמשיך ולצלם את בנה גם במהלך השיט (רן פרץ, סעיף 6 לתצהיר).
לפי תצהירו, מדובר בסירה מקצועית לגרירה, ספסלי הישיבה מרופדים בריפוד מקורי ומתוכננים לשיכוך חבטות (סעיף 8 לתצהיר). עוד לפי תצהירו, כאשר הוא ראה את ספינת הדבור של חיל הים, שחוצה את מסלולו, הוא ידע שבעוד מספר שניות יגיע גל הירכתיים של הדבור (סעיף 11 לתצהיר).
רן פרץ הצהיר:
"הודעתי והזהרתי את הנוסעים שהיו בסירה וביקשתי שיאחזו במשהו כדי שלא יפלו מהספסל או יקבלו מכה" (סעיף 12 לתצהיר).
"שניות ספורות לפני הגל נלחצה כנראה התובעת מאזהרותיי וירדה וישבה על הרצפה. הסירה עלתה על הגל וירדה בחבטה קלה והתובעת, שישבה על הרצפה, התלוננה שנחבלה בגבה" (רן פרץ, סעיף 14 לתצהיר).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
